Tekirdağ Haberleri | 12-18 Eylül 2016 Haftalık Bülten
19 Eylül 2016
TUİK Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması, 2016
19 Eylül 2016

Büyükçekmece Haberleri | 12-18 Eylül 2016 Haftalık Bülten

Büyükçekmece Haberleri, haftalık bültenimiz gerçekleşen olayların toplanmış halidir. Eylül ayı haberlerimizi takip edin.

Büyükçekmece Haberleri | 12-18 Eylül 2016 Haftalık Bülten

Büyükçekmece Haberleri, Eylül ayının ikinci haftası ilçemizde gerçekleşmiş olan olayların bültenidir. Derlemiş olduğumuz haberleri aşağıdan okuyabilirsiniz.

Büyükçekmece’den Struga’ya Kurban Kardeşliği

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün öncülüğünde Kurban Bayramı nedeniyle alınan kurbanlar, Makedonya’nın Struga kentinde kestirilerek o bölgede yaşayan Müslüman halka dağıtıldı.

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Akgün ailesi, bir grup belediye meclis üyesi, belediye başkan yardımcısı ve daire müdürleriyle Büyükçekmeceli işadamları, Büyükçekmece Belediyesi’nin Makedonya’daki kardeş şehri Struga’da ilk kez kurban kestirdi. Bayramın ikinci günü Struga Belediyesi ile BüyükçekmeceBelediyesi temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen törenin ardından kurbanlar kesilerek, Struga ve köylerinde yaşayan Müslüman halka dağıtıldı.

” Büyükçekmece Ailesine teşekkür ediyoruz”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen Struga’ya giden Belediye Meclis Üyesi İbrahim Işık başkanlığındaki Büyükçekmece heyeti, StrugaBelediye Başkanı Dr. Ziadin Sela ve ekibi ile birlikte kurbanları o bölgede yaşayan Müslümanlara ulaştırdı. Başkan Ziadin Sela, “Belediye olarak kurbanların gitmesi gereken yerleri tek tek tespit ettik. Büyükçekmeceli dostlarımızın kurbanlarını burada kesip tek tek verilmesi gereken yerlere ulaştırdık. Bu güzel dayanışma için Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah kabul etsin” dedi.

“Bayramının güzelliğini paylaştık”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hasan Akgün, şunları söyledi:

“İlk kez kardeş şehrimiz Struga’da da Kurban Bayramı nedeniyle bu yıl kurban kestik. Geçen ay Makedonya’da yaşanan sel felaketinden sonra bölgeye yardımda bulunmuştuk. Bazı arkadaşlarımızla kurbanlarımızın bir bölümünü Struga’da kesmek istedik. Büyükçekmece’de hem belediyeden, hem de iş dünyasından arkadaşlarımız destek oldu. İhtiyaç sahiplerine kurbanlarımızı ulaştırdık. Strugalı dostlarımızın ve Müslümanların bayramını da kutladık. Bayramının güzelliğini paylaştık. Katkı sunan arkadaşlarımızın kurban ibadetlerini Allah kabul etsin, herkese teşekkür ediyorum.”

Büyükçekmece’ye Avrupa Standartlarında Umumi Tuvalet

Büyükçekmece’yi Avrupa standartlarında bir turizm kenti yapma yolunda önemli adımlar atan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçe genelindeki halka açık umumi tuvaletlerin yeniden düzenlenmesi için talimat verdi.

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeyi Avrupa standartlarında bir turizm kenti yapma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. İnsan sağlığını ciddi bir şekilde etkileyen umumi tuvaletleri denetim altına alacaklarını açıklayan Başkan Akgün, “Halka açık umumi tuvaletleri denetleyip Avrupa standartları haline getirilmesi için işletme sahiplerini uyaracağız. Büyükçekmece’de maalesef çok sayıda bakımsız ve standartların altında umumi tuvaletler var. Bu da vatandaşın sağlığını ciddi anlamda etkiliyor” dedi.

“Asla taviz verilmeyecek”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, halka açık umumi tuvaletler konusunda asla taviz verilmeyeceğinin de altını çizerek, “Bu konu hakkında bütün yetki belediye de. Büyükçekmece Belediyesi olarak bu konuda yapılması gereken ne varsa, alınması gereken hangi karar varsa bunu yerine getireceğiz. Bu uygulamaya uymayan işletme sahipleri uyarılacak. Uyarıları dikkate almayan işletmelerin 3 ay içinde hakkında işlem yapılacak. Hem halkımızın sağlığı açısından hem de bir turizm kenti olma yolunda ilerleyen Büyükçekmece’nin geleceği açısından bu konunun sıkı takipçisi olacağız’ şeklinde konuştu.

Atık Kağıt Deposunda Çıkan Yangın Tarlalara Sıçradı

Büyükçekmece’de bulunan bir kağıt atık deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenden çıkan yangın otluk alana sıçradı. Helikopter destekli yangın söndürme çalışmaları devam ederken, bir itfaiye eri, göğsüne demir parçası çarpması sonucu hastaneye kaldırıldı.

Büyükçekmece Çakmaklı köyü yolu üzerinde bulunan bir kağıt atık deposunda saat 14.00 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören vatandaşların itfaiyeyi araması sonucu, çok sayıda itfaiye aracı yangını söndürmek üzere depoya geldi. Çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ederken, bir yangın söndürme helikopteri de yangına havadan müdahale etti. Kağıt atık deposunun boş bir tarlada bulunması, söndürme çalışmalarını zorlaştırdı. Depodan sıçrayan alevler, depo yanındaki tarlaya ve otluk alana sıçrayınca devreye iş makineleri girdi. Bir itfaiye erinin göğsüne demir parçasının çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenilirken, yangını söndürme çalışmalarına devam ediliyor.

Başkan Akgün, Büyükçekmecelilerle Kucaklaştı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mahalle mahalle, sokak sokak gezerek Büyükçekmecelilerle bayramlaştı. Başkan Akgün, bayramların milli ve manevi duyguların yaşatılması, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bayramlarda gelenek haline getirdiği ilçe halkıyla bayramlaşmayı bu bayramda sürdürdü.

“Zor günleri birlik ve beraberlik içinde aşacağız”

Kurban Bayramı’nın ilk günü öğleden sonra Kültürpark, Büyükçekmece Belediyesi Dalyan Sanat Kafe’de gerçekleşen bayramlaşma törenine 7’den 77’e yüzlerce Büyükçekmeceli katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan BüyükçekmeceBelediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ancak geçmişte de olduğu gibi devletiyle, milletiyle el ele vererek bu bugünlerin aşılacağını söyledi. Akgün şöyle konuştu:

“Uzun yıllardır sürdürdüğümüz Büyükçekmece Belediyesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni’nde bir kez daha siz değerli Büyükçekmece ailemle bir aradayız. Yaşanan terör olayları nedeniyle ülkemiz maalesef zor günler geçiriyor. Ama birlik ve beraberlik içinde bu zor günleri de atlatacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayır kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, bayramın bölgemizde ve ülkemizin doğusunda akan kanların durmasına vesile olmasını temenni ediyor bu duygular içerisinde Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Mahalle mahalle, sokak sokak gezdi

Bayramının sonraki günlerinde de, Büyükçekmece’yi mahalle mahalle, sokak sokak gezen Başkan Akgün, Büyükçekmecelilerle tek tek bayramlaşarak, bayramlarını kutladı. Bayramda çalışan esnafı da ziyaret eden Başkan Akgün, çocukları da sevindirmeyi ihmal etmedi. Belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin de eşlik ettiği bayramlaşma ziyaretlerinde vatandaşa çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Büyükçekmece’nin Okulları Yeni Eğitim Dönemine Hazır

Büyükçekmece Belediyesi her yıl olduğu gibi bu eğitim öğretim dönemi öncesinde de ilçe genelindeki okulların bakım, tadilat ve temizlik işlerini yaptı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her zaman için önceliğin eğitim konusu olduğunu vurguladı.

Türk milli eğitimine ve Büyükçekmece’ye kazandırdığı 27 okulla “Okulcu Hasan” olarak bilinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, öğrenci ve öğretmenlerin daha iyi bir ortamda eğitim öğretim dönemini geçirebilmeleri için ilçe genelindeki okulların tüm eksiklerini giderdi. Okulların kapanmasıyla birlikte harekete geçen belediye ekipleri, ilçe genelindeki okulların eksiklerini ve ihtiyaçlarını belirleyerek, çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında pek çok okulun tadilat işleri yapılırken, okullarda ihtiyaç duyulan malzemeler de tamamlandı. Okullar açılmadan bir kaç önce de, öğrenci ve öğretmenlerin daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim öğretim dönemini geçirebilmeleri temizlik işleri yapıldı.

“Eğitim en önemli meseledir”

Belediye ekiplerinin yaptığı çalışmaları yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eğitim konusunun her zaman öncelikli olduğunun altını çizerek, “Eğitim meselesi Türkiye’nin en önemli meselesidir. Söz konusu eğitim ise bu işin büyüğü küçüğü olamaz. Tek bir çocuğumuzun bile eğitimine katkı sunmak, milli anlamda bu ülkeye yapabileceğimiz en büyük hizmettir” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir