Web Seo Tasarım
İyi Bir Web Tasarımın Sırlarını Bilmek İster misiniz?
27 Ocak 2016
Sosyal Medya
Gençler Sosyal Medyada Günde En Az 3 Saat Geçiriyor!
27 Ocak 2016

Mobil Pazarlama Stratejileri İçin Online Videonun Önemi

mobil pazarlama

Mobil Pazarlama Stratejileri İçin Online Videonun Önemi

Mobil Pazarlama Stratejileri İçin Online Videonun Önemi

Başarılı mobil pazarlama stratejileri oluşturabilen markalar, kullanıcıların hızlı bir şekilde sahip olma deneyimini kolaylaştırıyor.

Tüketiciler ne zaman bir şeye ihtiyaç duysa veya istese, refleks olarak telefonlarına sığınıyor ve doğru cevabı hemen öğrenmeye çalışıyor. Peki bu cevap, firmaların anında verebildikleri bir cevap mı? Son yapılan araştırmalara göre öyle.

Mobil kullanıcılar, markalarla bağlantılı videoları izlemeyi ve paylaşmayı seviyor. İçinde bulunduğumuz mobil çağda tüketiciler, anların gerçekliğinden çok gün boyunca mikro anlardan yaptıkları sayısız çıkarımları keşfediyor. Sorunlarını çözmek, ürün arama ve karar verme aşamalarını bu yolla çözüyorlar. Bu mikro anlar; tüketicilerin kalpleri, akılları ve cüzdanları için yeni bir savaş alanı haline dönüşmüş durumda.

Mobil bağlantı daha kişisel ve derin olsa da tüketicilere seçme hakkı verilmeli.

Yapılan araştırmalarda reklamları izlemek ve paylaşmak anlamında karşılaştığımız bir başka sonuç ise akıllı telefonların TV’ye oranla 2 kat daha fazla kişisel bağlantı duygusu hissettirmesi. Akıllı telefon kullanıcılarının kendi akıllı telefonlarından video izlemesi, eylemin doğası gereği daha sezgisel. Bu durum akıllı telefonların, TV ve masaüstü bilgisayarlara göre daha kişisel deneyimler sunduğunu gösteriyor. Bu sebeple, markaların daha kişisel bağlantılar kurmak için video reklamlarında akıllı telefonları daha çok tercih etmeleri doğal görünüyor.

Bu da markaların, akıllı telefon kullanıcıları için daha duyarlı olması gerektiğinin en güzel kanıtı. Diğer taraftan kullanıcılarına saygı duyduklarını göstermeleri için, onlara seçim şansı vermeleri de resmen bir ön koşul. Akıllı telefon kullanıcısı, reklam atlamanın bir seçenek olmasının önemli olduğunu düşünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir