Aydın Haber | Asma Yaprağında Sezon Kapandı
Ege mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden sarma yapımında kullanılan, kışlık olarak da tuzlu suda salamurası yapılan asma yaprağında sezon kapandı. Sıcaklardan etkilenen asma yaprağı bu yıl tezgahlara erken veda etti. Üzümlerin olgunlaşmasıyla birlikte yaprak toplanması bırakıldı.
Manisa, Sarıgöl ve Alaşehir’deki bağlardan toplanıp aralarında Aydın’ın da bulunduğu pazarlarda tüketiciye ulaştırılan asma yaprağının son haftasında olduklarını söyleyen satıcı Zait Yılmaz (27); “Bu yılın son yapraklarını satıyorum. Havaların sıcak olması nedeniyle yapraklar yandı, üzümler çabuk olgunlaştı. Artık kartlaşan yapraklar toplanmıyor. Bu yüzden fiyatlar yükseldi. Fiyat yükselince talep de azaldı ve biz kazanamadık. Yaprak toplaması çok zor. İşçi maliyeti ve Manisa’dan buraya getirinceye kadarki nakliye maliyeti kazancımızı götürüyor” dedi.