Site icon MEGESOFT

E-Ticaret İçin Az Bilinen SEO Teknikleri

E-Ticaret İçin Az Bilinen SEO Teknikleri

E-ticaret siteleri hızla yükseliyor. Çünkü online alışverişe giderek daha hızlı alışan “e-müşterilerin” farklı ihtiyaçlarını karşılamak için adeta yarışıyorlar. Her geçen gün daha fazla insan internet sitelerinden alışveriş yapmanın kendilerini hem zamandan hem paradan yana kazançlı çıkardığını anlamaya başlıyor. Böylece e-ticaret ortamı gün geçtikçe daha da rekabetçi bir hal alıyor.

Bir e-ticaret sitesini benzersiz kılan özelliklerden birisi de normal standart içerikli web sitelerinin aksine ürünler değiştikçe doğal olarak içeriklerin de değişken olması ve böylece etkili seo uygulamalarına da elverişli bir ortam oluşturmasıdır.

Bir tek makaleyle e-ticaret sitelerinin Google’ın SEO uygulamalarına yönelik sorunlarını çözmek zor olsa da, işte size sitenizi geliştirme konusunda çok işinize yarayabilecek bazı ipuçları:

Link Mimarlığı ve Site İçi Link İnşası

Site içi link inşası ve link mimarlığı arasındaki farka ve tamamlayıcı niteliklere dikkat edin. Her ikisi de E-Ticaret SEO’yu artırmak için gerekli olsa da, site mimarlığı faktörleri arama motorlarında tasarımın en başlangıç noktasında görülür. Bu sırayla site içi link inşası kapasitesini artıracak olan, doğrudan sitenize yönlendirilmiş trafiğin artmasını sağlayacaktır.

Popüler olmak için Sosyal Medya’da Olun

Herhalde çok fazla bahsetmeme gerek yok sosyal medya’nın markanıza, isminize, firmanıza ne kadar yararlı bir platform olduğunu.

Temiz URL’ler (Olabildiğince Basit & Okunabilir URL Yapısı)

Okunması kolay ve sorgu dizelerinden bağımsız temiz bir URL, e-ticaret sitenize yönlendirilmiş trafik ve gelişmiş kullanılabilirlik açısından büyük bir fark oluşturmanın yanısıra, ziyaretçilerin ürünlerinizin URL’lerini çok daha kolay hatırlamaları ve paylaşmalarına da katkı sağlar. Hem insanlar hem de arama motorları temiz URL’eri tercih ederler ve şu da bir gerçek ki bir arama motoru belirli bir arama sorgusu için o aramayla ilgili en uygun URL’leri kaydeder ve arama sonuçlarında listeler.

Mobil Uyumlu Tasarım

Her geçen gün çok daha fazla kullanıcı internete mobil ve tablet cihazlarla bağlanıyor ve bu gerçek e-ticaret sitenizi oluştururken kesinlikle dikkate alınmalıdır. E-ticaret sitenize duyarlı bir platform sağlamak içeriğinize her türlü cihazdan erişilebilmesini mümkün kılar. Böylece zaten faaliyette olan web sitenize yatırım yapmış olur ve farklı siteler kurmak zorunda kalmazsınız. Sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını Google’ın kendi Mobil Uyumluluk testinden analiz edebilirsiniz.

Hatalara Karşı Web Yöneticisi Araçlarını (Webmaster Tools) Sıklıkla Kullanmak

Web yöneticisi araçları ziyaretçiler için olduğu gibi arama motorları için de sitenizi geliştirmenize yardımcı olabilecek bir takım özellikler içerirler. Her ne kadar tüm 404 hata sayfalarına teknik olarak engel olamasanız da, ‘Webmaster Tools’ yardımı ile onların görünürlüğünü en aza indirebilir ve arama sorguları için daha güvenilir yanıtlar oluşturabilirsiniz.

Blog ile İçerik Pazarlaması

Müşterilerin ilgisini çekmek için kaliteli içeriğin öneminden artık bahsetmek bile gereksiz. Fakat ne olursa olsun uygun bir SEO’dan da taviz verilmemeli, aksi takdirde içeriğiniz arama sonuçları içinde gömülü kalacaktır. Ürünlerinize site içi linkler oluşturarak, sık sık güncellemeler yaparak ve anahtar kelime hedeflemeleriyle içeriğinizi sürekli etkin SEO çalışmalarına maruz bırakın.

Sahte Yorumlardan Uzak Durun

Ücret karşılığında yapılan tüm yorumlardan uzak durun. Bırakın sitenizi ziyaret eden kullanıcılar kendi yorumlarını yazsın. Onlarca sahte yorum, gerçek bir tanesine bile bedel değildir.

Rakiplerden Farklı Olun

“Sizin hangi özelliğiniz seviliyor?” Sorusuna vurgulayıcı bir cevap vermeniz gerek. Farklı olmaya başladığınız zaman asıl başarılı oluyorsunuz. Bu konuda başarılı rakiplerinizi mutlaka takip edin, örneğin; Amazon.

Ürün Açıklaması ‘Net’ Olsun

E-ticaret sitenizdeki her ürünün, kullanıcıların ürünü kolayca görmelerini ve daha hızlı karar verebilmelerini kolaylaştıracak şekilde kendine özgü ve benzersiz bir açıklaması olmalıdır. Bazı ürünleriniz birbirlerine benzer olsalar da onları birbirlerinden farklı kılacak ve kullanılabilirliklerini artıracak biçimde hafif farklı açıklamalar ekleyebilirsiniz. Açıklama nispeten kısa tutulmalı (60 – 80 kelime) ve müşterilerinizi bilgilendirip hızlıca satın alma kararı vermeye yönlendirebilecek kadar kaliteli bir tarif içermelidir.

Sonuç olarak, e-ticaret optimizasyonu uygulamaları geliştirmek için zorlu bir alandır, evet ama eğer bazı tavsiyeleri ciddiye alır ve uygulamaya koyarsanız göreceksiniz ki bu mümkündür de. E-ticaret sitenizi ilk kez veya yeniden kurarken ona SEO uygulamak ve kullanıcı dostu hale getirmek için Amerika’yı yeniden keşfetmenize gerek yok; sadece varolan kuralları uygulamanız ve bunların kendinize özgü ihtiyaçlarınız ve müşterileriniz için işe yaramasını sağlamanız gerekiyor.

 

Exit mobile version